مراسم تکریم از استاد محجوبی نقاش صاحب نام معاصر گیلانی و از چهره های بین المللی هنر نقاشی

29 12 2017
کد خبر : 4048399
تعداد بازدید : 52

مراسم الگوسازی و تکریم از استاد حسین محجوبی، نقاش صاحب سبک و نام آور گیلانی صبح روز سه شنبه ۲۸ آذر در سالن دکتر رحمدل پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان برگزار گردید. این مراسم که به همت بنیاد نخبگان استان و در راستای سیاست‌های فرهنگی و توسعه و ترویج فرهنگ تکریم از فرهیختگان و سرآمدان جامعه، با همکاری پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان و دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان برگزار شد، با حضور دانش آموزان، دانشجویان، دانشگاهیان و علاقه مندان به هنر همراه بود. در ابتدای مراسم دکتر مسعود اصفهانی، رییس بنیاد نخبگان استان گیلان، ضمن عرض خیرمقدم، به بیان سیاستهای دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان معاونت فرهنگی بنیاد ملی نخبگان و عملکرد بنیاد استان در این زمینه پرداخت و استاد محجوبی را یکی از افتخارات استان دانست و تکریم از چنین شخصیت هنرمند و انسان فرهیخته ای را اقدام موثری در زمینه الگو سازی دانست. وی افزود: تبدیل خانه استاد حسین محبوبی به موزه یکی از کارهای ستودنی، ماندگار و ارزشمند ایشان است. در ادامه دکتر عظیمی رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان، برگزاری چنین مراسمی را ضروری دانست و افزود: قدردانی از مفاخر باید به نوعی فرهنگ بدل شود و نسل جوان ضمن آشنایی با زحمات این عزیزان، آنان را الگو و راهنمای خود قرار دهند. سپس دکتر سید هاشم موسوی، رئیس پژوهشکده گیلان شناسی، ضمن بیان تفاوت آثار هنری با دیگر آثار گفت: نقاشان ما، شاعران ما همه قصه عشق را نمایان می‌کنند، هنر توان تبدیل درد و رنج را به زیبایی دارد، مانند نقاشی ای که استاد از فقر در یکی از روستاهای دور افتاده ترسیم نمود. وی افزود: هنر زندگی را برای انسان زیبا می‌کند. ما در کوران گرفتاری‌ها به حافظ رجوع می‌کنیم و آرامش می گیریم، هنر زندگی را انسانی‌تر و زیبا تر می کند.

در ادامه دکتر فیروز فاضلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه بزرگانی مثل استاد محجوبی در ظرف زمان و مکان نمی‌گنجند افزود: نقش این جلسات برای شناخت این است که افرادی مثل استاد محجوبی چطور بزرگ شدند و زمان و مکان را درنوردیدند، فقط تکنیک نبوده چرا که تکنیک کهنه می‌شود، این هنر بزرگ بوده که او را ماندگار کرده است. دکتر فاضلی خاطرنشان کرد: استاد محجوبی طبیعت را به همراه اجزا خاص خودش در تابلو ها نشان می دهد و من اشک شوق او را زمان تبدیل ساختمان شهرداری به موزه نقاشی معاصر دیدم. در انتهای مراسم، علیرضا اکرمی، عضو هیأت علمی گروه نقاشی دانشکده معماری و هنر، ضمن بیان اینکه استاد محجوبی از نسل نقاشانی است که تجلی هنرهای سنتی و ایرانی به صورت خودجوش در آثارش راه یافته است گفت: دست یابی به جهان ذهنی و غیرمادی درون آثارش ریشه در شهر زادگاهش لاهیجان دارد؛ با این حال استاد از آن هم گذر کرده است. اکرمی ضمن تشریح موضوعات تابلوهای استاد محجوبی افزود: عناصر اصلی نقاشی های استاد مانند خانه ها، درختان و اسب ها همگی مثالی اند، گویی راز کائنات را در خود دارند. آنها آن قدر باورپذیر در کنار یکدیگر چیده شده اند که بیننده از یاد می برد منطق چیدمانشان خیالی و ذهنی است. گفتنی است اجرای موسیقی سنتی دانشجویان گروه دانشگاه، پخش نماهنگ و کلیپ از دیگر برنامه های این مراسم بود. همچنین نمایشگاهی از آثار استاد برگزار شد و مراسم رونمایی از آخرین اثر ایشان نیز صورت گرفت. این مراسم با خوانش بیانیه بنیاد نخبگان توسط دکتر اصفهانی و اهدا لوح تقدیر و هدایایی به استاد محجوبی و همچنین بازدید شرکت کنندگان از مرکز کوشیارشناسی پژوهشکده گیلان شناسی پایان یافت.

گفتنی ست حسین محجوبی نقاش صاحب نام معاصر ایران و از چهره‌های بین‌المللی هنر نقاشی در سال ۱۳۰۹ در لاهیجان متولد شد و از نوجوانی به نقاشی روی آورد. او در سال ۱۳۲۹ برای ادامه تحصیلات متوسطه به دبیرستان البرز تهران رفت و سپس در رشته معماری فضای سبز از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال ۱۳۳۸ فارغ التحصیل شد. استاد محجوبی و آثار نقاشی او در ایران و جهان شناخته شده است و می توان از جمله به کارهای ماندگار او در طراحی پارک ساعی تهران در سال ۱۳۴۲ و نظارت بر اجرای ساخت پارک‌های ملت و نیاوران در سال‌های بعد اشاره کرد.

تعدادی از آثار استاد

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

16 07 2023

جلسه مشترک همکاری‌های دوسویه دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور

بسمه تعالی جلسه مشترک همکاری‌های دوسویه دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور به‌صورت آنلاین با حضور آقای دکتر حسین عابددوست ریاست دانشکده هنر و معماری، خانم دکتر طیبه عزت‌اللهی‌نژاد ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و دیگر همکاران ایشان و خانم دکتر نرگس ذاکر جعفری معاون پژوهشی دانشکده هنر و معماری و آقای دکتر مجتبی پوراحمدی مدیر گروه معماری برگزار گردید. در این نشست، ظرفیت‌های موجود و محورهای همکاری مشترک علمی و هنری پژوهشگاه میراث فرهنگی و دانشکده هنر و معماری در حوزه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. برگزاری همایش‌های مشترک، نشست‌های مشترک تخصصی، کارگاه‌ها و سخنرانی‌های علمی، بازدیدهای علمی دانشجویان ازجمله فعالیت‌هایی است که در تفاهم‌نامه مشترک برنامه‌ریزی شده است.    

26 05 2023

موفقیت انجمن های علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری در پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت

آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت با حضور دکتر زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و جمع کثیری از دبیران کل انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور، دبیران اتحادیه‌های علمی دانشجویی در روز سه‌شنبه دوم خرداد ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد که در این جشنواره انجمن های علمی دانشکده هنر و معماری موفق به کسب یک مقام برگزیده و یک مقام شایسته تقدیر به شرح زیر شدند. ضمن قدردانی و سپاس، شایان ذکر است که کمک ها و همیاری همه جانبه جناب آقای حمیدرضا یوسفی ماتک بانی این موفقیت ها بوده. انجمن علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان رتبه برگزیده، بخش نشریه گروه هنر و معماری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت عنوان اثر: مجله شش سوی هنر انجمن علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان رتبه شایسته تقدیر، بخش ویژه گروه هنر و معماری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت عنوان اثر : پویش مردمی آزاد سازی زندانیان جرائم غیر عمد در استان گیلان کسب این موفقیت را به انجمن های علمی دانشکده هنر و معماری تبریک عرض می نماییم.

01 01 2023

اختتامیه اولین مسابقه دانشجویی دانشکده معماری و هنر با عنوان «طراحی سردر ورودی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان»

اختتامیه اولین مسابقه دانشجویی دانشکده معماری و هنر با عنوان «طراحی سردر ورودی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان» پنج دی ماه 1401 در محل تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد. این مسابقه به همت بنیاد خیریه مرحوم دکتر میرجعفر ابریشم چیان در دانشکده معماری و هنر برگزار گردید. برنامه ریزی و اجرای مسابقه توسط کمیته برگزاری متشکل از پنج تن از اعضای هیات علمی گروه معماری صورت گرفت و شرکت در مسابقه به دانشجویان رشته معماری دانشگاه گیلان اختصاص داشت. در این مراسم دکتر عابددوست ریاست دانشکده معماری و هنر به آثار مثبت اعتماد کردن و میدان دادن به جوانان هنرمند ایرانی اشاره نمودند و نمونه های شاخصی از این موضوع را برشمردند. در ادامه مراسم نماینده بنیاد ابریشم چیان آقای محمد قدیمی که هزینه های مالی مسابقه را بر عهده داشتند به ایراد سخنرانی پرداختند. همچنین، کمیته برگزاری مسابقه ضمن ابراز قدردانی از نیت خیر و اعتماد کارفرمای گرامی پروژه نسبت به دانشجویان معماری دانشگاه گیلان، آمادگی خود را برای برگزاری مسابقات معماری در سطح دانشگاه و فراتر از آن اعلام نمود. در این مراسم از برندگان اول تا سوم و همچنین تمامی شرکت کنندگان در مسابقه، تقدیر به عمل آمد و آثار دانشجویان برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شد. شایان ذکر است طرح برگزیده، به عنوان سردر دانشکده ادبیات و علوم انسانی در محل ورودی این دانشکده اجرا خواهد شد.