بزرگداشت روز جهانی شهرسازی

08 11 2016
کد خبر : 4049313
تعداد بازدید : 9

در تاریخ 95/8/17 مصادف با 8 نوامبر 2016 مراسمی در جهت بزرگداشت روز شهرسازی با حضور دکتر ثابت قدم(شهردار رشت)،دکتر قانعی(سرپرست طرح بازآفرینی شهر رشت)واساتید در دانشکده معماری و هنر برگزار شد.

خلاصه ای از سخنرانی در این بزرگداشت:    1- دکتر محمد پور

در رابطه با تاریخچه شهرسازی : در سال 1349در ایران آغاز و از سال 1386دانشگاه تربیت مدرس آغاز به کار شد و پایگاه آن دائمی گردید. از سال 1980 تفکر بازآفرینی جایگزین تفکرات پیشین شد.

    2-دکتر قانعی

در رابطه با بازآفرینی شهر رشت . سوابق کار قبل از رشت: پرپوزالی از طرف ایشان برای شهرداری اصفهان به نام دوباره جهان ارائه گردید اما متأسفانه به دلیل تغییر در مدیریت  مسائل شهری اصفهان این اقدامات بی نتیجه ماند.سپس برای مرمت ساختمان مرکزی شهرداری از ایشان دعوت به عمل آمد. این اقدام با نگاه میراثی+موزه گرا+نگاه توسعه گرا . خرداد 1394 دعوت مشاور به رشت جهت مرمت ساختمان شهرداری=شکل گیری کانسپت های اولیه طرح باز آفرینی شهر رشت. نام گذاری کلیه ی اقدامات در قالب رویداد می رشت(رشتِ من)

می رشت(رشت برای رشتی1394-1398).........امی رشت(رشت برای ایرانی ها1398-1404)...........شیمی رشت( رشت برای دنیا1404-1410)

رشت = با عنوان فرهنگ شهر

چشم اندازها

شهر با سلامت سرزنده، پویا و مولد

شهر با هویت تاریخی( حفظ ارزش های تاریخی و فرهنگ)

شهر پایدار مبتنی براقتصاد دانش پایه شهری برای همه ( بای همه نسل ها،برای همه گروه های اجتماعی و برای همه سنین)

شهری متعادل و متوازن با فرصت های برابر شفلی

گام های در نظر گرفته شده به منظور باز آفرینی

گام اول: باز آفرینی محدوده مرکزی شهر رشت گام دوم: باز آفرینی محله خمیران زاهدان گام سوم: بازآفرینی تالان عینک و ساماندهی محله ی صفه سر و راه اندازی خانه گفتمان شهر سالم    3- دکتر ثابت قدم

آنچه که شهر را متمایز می سازد از روستا و نواحی اطراف مقوله ی فرهنگ است که حاصل تداخلات و تفکرات مردم یک شهر است. تفاوتمیان تفکر توسعه گرا با در نظر گرفتن هویت و تفکر حاشیه نشینی را سبب می گردد. هرموضوعی در جغرافیای مخصوص به خود معنادار خواهد بود.در رشت هم بازآفرینی انجام شده با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیم مربوطه انجام گرفت. ذاتا شهر برای آنکه به رشد قابل قبولی برسد شهردار باید مردم راببیند و این توجه باید در طول زمان اتفاق بیفتد در نتیجه مردم یک رکن اساسی برای شروع  پروژه هایی از این دست خواهند بود و بایستی با یک پروسه تدریجی افراد را آگاه و مطلع ساخت. در جامعه ای زندگی میکنیم که دموکراسی با میزان حجم و عملکرد پروژه می بایست تنظیم شده باشد و اگر بسیار هم روشنفکرانه بخواهیم عمل کنیم پروژه هیچگاه شروع نخواهد شد. در نهایت از تمامی اساتید محترم خواهشمندم تا دانشجویان شهرسازی از دانشگاه به جامعه تحویل دهند که در رابطه با شهر خود و مردم آن و شهروندانشان احساس مسئولیت کنند.در این راستا می بایست دانشجویان را علاوه بر متون مهندسی، فلسفه ی هنر در شهر و زیباسازی و درکنار آن جامعه شناسی و روانشناسی  آشنا نمود.

دسته بندی :
دسته‌بندی نشده

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

16 07 2023

جلسه مشترک همکاری‌های دوسویه دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور

بسمه تعالی جلسه مشترک همکاری‌های دوسویه دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور به‌صورت آنلاین با حضور آقای دکتر حسین عابددوست ریاست دانشکده هنر و معماری، خانم دکتر طیبه عزت‌اللهی‌نژاد ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و دیگر همکاران ایشان و خانم دکتر نرگس ذاکر جعفری معاون پژوهشی دانشکده هنر و معماری و آقای دکتر مجتبی پوراحمدی مدیر گروه معماری برگزار گردید. در این نشست، ظرفیت‌های موجود و محورهای همکاری مشترک علمی و هنری پژوهشگاه میراث فرهنگی و دانشکده هنر و معماری در حوزه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. برگزاری همایش‌های مشترک، نشست‌های مشترک تخصصی، کارگاه‌ها و سخنرانی‌های علمی، بازدیدهای علمی دانشجویان ازجمله فعالیت‌هایی است که در تفاهم‌نامه مشترک برنامه‌ریزی شده است.    

26 05 2023

موفقیت انجمن های علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری در پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت

آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت با حضور دکتر زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و جمع کثیری از دبیران کل انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور، دبیران اتحادیه‌های علمی دانشجویی در روز سه‌شنبه دوم خرداد ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد که در این جشنواره انجمن های علمی دانشکده هنر و معماری موفق به کسب یک مقام برگزیده و یک مقام شایسته تقدیر به شرح زیر شدند. ضمن قدردانی و سپاس، شایان ذکر است که کمک ها و همیاری همه جانبه جناب آقای حمیدرضا یوسفی ماتک بانی این موفقیت ها بوده. انجمن علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان رتبه برگزیده، بخش نشریه گروه هنر و معماری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت عنوان اثر: مجله شش سوی هنر انجمن علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان رتبه شایسته تقدیر، بخش ویژه گروه هنر و معماری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت عنوان اثر : پویش مردمی آزاد سازی زندانیان جرائم غیر عمد در استان گیلان کسب این موفقیت را به انجمن های علمی دانشکده هنر و معماری تبریک عرض می نماییم.

01 01 2023

اختتامیه اولین مسابقه دانشجویی دانشکده معماری و هنر با عنوان «طراحی سردر ورودی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان»

اختتامیه اولین مسابقه دانشجویی دانشکده معماری و هنر با عنوان «طراحی سردر ورودی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان» پنج دی ماه 1401 در محل تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد. این مسابقه به همت بنیاد خیریه مرحوم دکتر میرجعفر ابریشم چیان در دانشکده معماری و هنر برگزار گردید. برنامه ریزی و اجرای مسابقه توسط کمیته برگزاری متشکل از پنج تن از اعضای هیات علمی گروه معماری صورت گرفت و شرکت در مسابقه به دانشجویان رشته معماری دانشگاه گیلان اختصاص داشت. در این مراسم دکتر عابددوست ریاست دانشکده معماری و هنر به آثار مثبت اعتماد کردن و میدان دادن به جوانان هنرمند ایرانی اشاره نمودند و نمونه های شاخصی از این موضوع را برشمردند. در ادامه مراسم نماینده بنیاد ابریشم چیان آقای محمد قدیمی که هزینه های مالی مسابقه را بر عهده داشتند به ایراد سخنرانی پرداختند. همچنین، کمیته برگزاری مسابقه ضمن ابراز قدردانی از نیت خیر و اعتماد کارفرمای گرامی پروژه نسبت به دانشجویان معماری دانشگاه گیلان، آمادگی خود را برای برگزاری مسابقات معماری در سطح دانشگاه و فراتر از آن اعلام نمود. در این مراسم از برندگان اول تا سوم و همچنین تمامی شرکت کنندگان در مسابقه، تقدیر به عمل آمد و آثار دانشجویان برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شد. شایان ذکر است طرح برگزیده، به عنوان سردر دانشکده ادبیات و علوم انسانی در محل ورودی این دانشکده اجرا خواهد شد.    

18 06 2022

دهمین دوره جشنواره دانشگاهی حرکت دانشگاه گیلان در دو بخش بومی و بخش جشنواره برگزار شد

در بخش بومی؛ انجمن علمی شهرسازی به کسب دو مقام دست یافت: دبیر کل برتر انجمن‌های علمی دانشگاه گیلان،جناب آقای مهندس حمیدرضا یوسفی ماتک،دبیر کل انجمن های علمی دانشکده هنر و معماری و دبیر انجمن علمی شهرسازی دانشگاه گیلان. استاد مشاور برتر،جناب آقای دکتر سالاری پور،استاد مشاور انجمن علمی شهرسازی در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹   در بخش جشنواره ۶ مقام کسب شد: رتبه اول در بخش مسابقه تحت عنوان مسابقه ملی کتاب و کتابخوانی با محوریت کتاب شهر از نو با عنوان:شهرها با کدام روایت از پس فاجعه بر می آیند رتبه اول در بخش فعالیت خلاقانه: عنوان برنامه: هم اندیشی گروه شهرسازی دانشگاه گیلان با صاحب نظران ملی و بین المللی در خصوص درس دکتری چالش های شهرسازی ایران رتبه اول در بخش محتوای دیجیتال: تولید پادکست راوی شهر رتبه اول در بخش ویژه (کرونا) کلیه فعالیت های انجمن علمی شهرسازی در این دوره رتبه دوم در بخش ویژه (محیط زیست): درختکاری در اسفند ماه سال ۱۳۹۹ رتبه دوم در بخش انجمن برتر: کلیه فعالیت‌های انجمن علمی شهرسازی در این دوره همچنین گروه شهرسازی دانشگاه گیلان توانست   رتبه‌ای در بخش کتاب جشنواره حرکت به دست آورد. جناب آقای احسان درستکار،دانشجوی دکتری شهرسازی دانشگاه گیلان،  رتبه اول بخش کتاب دهمین دوره جشنواره حرکت دانشگاه گیلان را به دست آورد.  برنامه مشترک با عنوان "جشنواره ملی مجازی شهرهای خلاق ایران" که توسط انجمن علمی گردشگری دانشگاه گیلان در دوره گذشته برگزار شد همچنین انجمن علمی شهرسازی دانشگاه گیلان در زمرهٔ انجمن‌های همکار در این برنامه بود، توانست  رتبه اول در بخش ویژه (اقتصاد مقاومتی) را به‌دست آورد. در ادامه از سرکار خانم سارا احمدپور شمامی، به سبب همکاری‌ پرمهرشان با انجمن‌های علمی دانشگاه گیلان،  توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی تقدیر صورت گرفت. ……………………………………………………… کسب رتبه سوم توسط انجمن علمی موسیقی در بخش محتوای دیجیتال جشنواره حرکت دانشگاه گیلان تحت عنوان مجموعه محتوای دیجیتال انجمن علمی موسیقی ……………………………………………………. دانشجویان دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان که با همکاریشان با انجمن‌های علمی مورد تقدیر ویژهٔ معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان قرار گرفتند؛ خانم‌ها : زهرا مافی، فاطمه کوچک زاده،فاطمه خاکباز، مهتاب صفری، سحر بهرامی،آنیتا باقرنیا، طناز طبرسا،مطهره جمشیدپور صمیمانه از همکاریشان سپاس‌گزاریم  

27 02 2022

نشست نماینده دانشگاه ملی مسکو با سرپرست دانشکده هنر و معماری

جلسه مشترک همکاریهای دو سویه دانشگاه گیلان و دانشگاه ملی مسکو(لامانسف) در محل دانشکده هنر و معماری با حضور آقای دکتر ماکسیم دلیناد نماینده دانشگاه ملی مسکو، آقای دکتر مهدی هدایتی مسئول روابط امور بین الملل دانشگاه گیلان و آقای دکتر حسین عابددوست سرپرست دانشکده هنر و معماری و اعضاء گروه موسیقی برگزار گردید. در این نشست همکاریهای مشترک علمی و فرهنگی در حوزه هنر و معماری مورد بررسی قرار گرفت. محورهای  همکاری متمرکز بر فعالیتهای علمی و فرهنگی در حوزه هنر و معماری بیان شد. 1- تعریف عناوین و جایزه های مشترک پژوهشی برای دانشجویان با هدف حمایت از موضوعات مشترک 2-برگزاری و ایجاد نمایشگاهها و گالری های مشترک هنرهای تجسمی 3- تدوین عناوین پژوهشی مشترک بین دو دانشگاه در زمینه فرهنگ و هنر کشورهای حوزه کاسپین. 4- ایجاد هماهنگی جهت استفاده از منابع علمی الکترونیکی دانشگاه گیلان و دانشگاه لامانسف. 5- تاسیس مجلات علمی مشترک در حوزه هنر و معماری. 6-راه اندازه رشته مقطع تحصیلی مشترک با دانشگاه لامانسوف و صدور مدرک مشترک دانشگاهی(اولویت اول، کارشناسی ارشد آهنگسازی، هنرهای نمایشی) 7- برگزاری کنگره و سخنرانی های مشترک (همایش های بین المللی) موارد مطروحه در این نشست، پس از رایزنی با روسای دانشگاه گیلان و دانشگاه ملی مسکو(لامانسف)، در تفاهم نامه رسمی طرفین گنجانده می شود.