اتنوموزیکولوژی (موسیقی شناسی قومی) و طراحی شهری، دو رشته/گرایش جدید دانشکده از سال تحصیلی 1401-1400

18 09 2021
کد خبر : 4053148
تعداد بازدید : 147

گروه موسیقی این دانشکده که از سال 1385 در مقطع کارشناسی و در رشته نوازندگی موسیقی ایرانی آغاز به کار کرده و اعضای هیات علمی و دانشجویان آن افتخارات متعددی را کسب نموده اند، در چارچوب تفاهم نامه دانشگاه گیلان و دانشگاه هیلدس هایم و پس از برگزاری چندین کارگاه مشترک، از سال گذشته درخواست راه اندازی این رشته را ارائه داده بود که در جلسه مورخ 1400/04/06 شورای گسترش آموزش عالی به تصویب رسید.

موسیقی‌شناسی قومی، به بررسی «موسیقی غیرغربی»، «موسیقی قومی» یا «موسیقی جهانی» و مطالعه انسان شناختی موسیقی به مثابه یک پدیده خاص فرهنگی و جنبه‌ای جهان شمول از رفتار اجتماعی انسان می پردازد و پژوهش‌های آن معطوف به مسائل نظری خاص، از قبیل نقش موسیقی در درمان، نقش فرهنگی و نمادپردازی ادوات موسیقی، و رابطه زیباشناسی موسیقایی، ارزش‌ها، و قدرت اجتماعی آنها است.

 

گروه شهرسازی این دانشکده از سال 1383 تاسیس شده و علاوه بر دوره کارشناسی مهندسی شهرسازی، در مقطع ارشد و در گرایشهای برنامه ریزی منطقه ای و برنامه ریزی شهری نیز دانشجو می پذیرد. این گروه که در سال گذشته اولین ورودی های دوره دکترای شهرسازی را جذب نموده و اکنون بر اساس ابلاغیه شماره 99/943/1137 مورخ 1400/04/02 گرایش طراحی شهری را نیز به مجموعه گرایشهای دوره ارشد خود افزوده است.

طراحی شهری فعالیتی میان رشته‌ای می‌باشد که هدف آن پیشنهاد راه حل در راستای سامان بخشیدن به عرصه‌های عمومی شهری با توجه به مباحث هنری، اجتماعی، جامعه‌شناسی ، اقتصاد و روان‌شناسی است که در نهایت باعث ارتقاء شرایط زیست محیطی و زیبا سازی فضا و مکان‌های شهری و چشم اندازها می‌شود.


 


دسته بندی :
اخبار

خبر های مهم

Asset Publisher

16 07 2023

جلسه مشترک همکاری‌های دوسویه دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور

بسمه تعالی جلسه مشترک همکاری‌های دوسویه دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور به‌صورت آنلاین با حضور آقای دکتر حسین عابددوست ریاست دانشکده هنر و معماری، خانم دکتر طیبه عزت‌اللهی‌نژاد ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و دیگر همکاران ایشان و خانم دکتر نرگس ذاکر جعفری معاون پژوهشی دانشکده هنر و معماری و آقای دکتر مجتبی پوراحمدی مدیر گروه معماری برگزار گردید. در این نشست، ظرفیت‌های موجود و محورهای همکاری مشترک علمی و هنری پژوهشگاه میراث فرهنگی و دانشکده هنر و معماری در حوزه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. برگزاری همایش‌های مشترک، نشست‌های مشترک تخصصی، کارگاه‌ها و سخنرانی‌های علمی، بازدیدهای علمی دانشجویان ازجمله فعالیت‌هایی است که در تفاهم‌نامه مشترک برنامه‌ریزی شده است.    

26 05 2023

موفقیت انجمن های علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری در پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت

آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت با حضور دکتر زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و جمع کثیری از دبیران کل انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور، دبیران اتحادیه‌های علمی دانشجویی در روز سه‌شنبه دوم خرداد ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد که در این جشنواره انجمن های علمی دانشکده هنر و معماری موفق به کسب یک مقام برگزیده و یک مقام شایسته تقدیر به شرح زیر شدند. ضمن قدردانی و سپاس، شایان ذکر است که کمک ها و همیاری همه جانبه جناب آقای حمیدرضا یوسفی ماتک بانی این موفقیت ها بوده. انجمن علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان رتبه برگزیده، بخش نشریه گروه هنر و معماری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت عنوان اثر: مجله شش سوی هنر انجمن علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان رتبه شایسته تقدیر، بخش ویژه گروه هنر و معماری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت عنوان اثر : پویش مردمی آزاد سازی زندانیان جرائم غیر عمد در استان گیلان کسب این موفقیت را به انجمن های علمی دانشکده هنر و معماری تبریک عرض می نماییم.

01 01 2023

اختتامیه اولین مسابقه دانشجویی دانشکده معماری و هنر با عنوان «طراحی سردر ورودی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان»

اختتامیه اولین مسابقه دانشجویی دانشکده معماری و هنر با عنوان «طراحی سردر ورودی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان» پنج دی ماه 1401 در محل تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد. این مسابقه به همت بنیاد خیریه مرحوم دکتر میرجعفر ابریشم چیان در دانشکده معماری و هنر برگزار گردید. برنامه ریزی و اجرای مسابقه توسط کمیته برگزاری متشکل از پنج تن از اعضای هیات علمی گروه معماری صورت گرفت و شرکت در مسابقه به دانشجویان رشته معماری دانشگاه گیلان اختصاص داشت. در این مراسم دکتر عابددوست ریاست دانشکده معماری و هنر به آثار مثبت اعتماد کردن و میدان دادن به جوانان هنرمند ایرانی اشاره نمودند و نمونه های شاخصی از این موضوع را برشمردند. در ادامه مراسم نماینده بنیاد ابریشم چیان آقای محمد قدیمی که هزینه های مالی مسابقه را بر عهده داشتند به ایراد سخنرانی پرداختند. همچنین، کمیته برگزاری مسابقه ضمن ابراز قدردانی از نیت خیر و اعتماد کارفرمای گرامی پروژه نسبت به دانشجویان معماری دانشگاه گیلان، آمادگی خود را برای برگزاری مسابقات معماری در سطح دانشگاه و فراتر از آن اعلام نمود. در این مراسم از برندگان اول تا سوم و همچنین تمامی شرکت کنندگان در مسابقه، تقدیر به عمل آمد و آثار دانشجویان برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شد. شایان ذکر است طرح برگزیده، به عنوان سردر دانشکده ادبیات و علوم انسانی در محل ورودی این دانشکده اجرا خواهد شد.