پیام رئیس دانشکده
به دانشکده معماری و هنر دانشگاه گیلان خوش آمدید. دانشکده معماری و هنر دانشگاه گیلان به عنوان یکی از دانشکده های جدید دانشگاه گیلان در حوزه معماری، شهرسازی و هنر به آموزش و تربیت دانشجویان در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می پردازد. حضور همزمان رشته های معماری و شهرسازی در کنار سایر رشته های هنری مانند موسیقی، نقاشی و گرافیک باعث شکل گیری محیط فرهنگی و اجتماعی پویا، متنوع، خلاق و جذاب برای آموزش و تربیت نسل های آتی از هنرمندان این سرزمین می باشد.
دانشکده معماری و هنر دانشگاه گیلان تمام توان خود را در راستای تعالی آموزش و پژوهش مطابق با اصول هویت ملی و دینی کشورمان به کار می برد. این دانشکده تلاش می کند نقشی موثر در راستای توسعه پایدار و بوم آورد و ارتقاء جایگاه هنر، معماری و شهرسازی ایران اسلامی در فضای رقابت جهانی داشته باشد. رعایت اخلاق، مصلحت اندیشی برای جامعه، روحیه همدلی و همکاری برای پیشرفت و قدردانی و احترام متقابل مهمترین اصول و ارزش هایی هستند که کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشکده ضمن تعهد به آنها در راستای تحقق اهداف فوق تلاش می نمایند. دانشکده معماری و هنر با توجه به امکانات مناسب فیزیکی و زیر ساختی جدید و همچنین توانمندیهای بالای آموزشی، پژوهشی و کاربردی خود از همکاری مشترک با نهادها، سازمانها، ارگانهای دولتی و غیردولتی، صاحبنظران و ارتباطات بین المللی در قالب طرحهای پژوهشی، کاربردی، بنیادی و نظری و تولید آثار هنری، معماری و طرح ها و برنامه های شهرسازی استقبال می کند.
درباره دانشکده
ساختمان تازه تأسیس دانشکده معماری و هنر در وضعیت موجود با زیربنای بیش از ۱۰ هزار متر مربع باامکانات فضایی و زیرساختی متناسب با نیازهای رشته های گروه هنر طراحی شده است. این امکانات دانشکده معماری و هنر دانشگاه گیلان را نسبت به سایر محیط های آموزشی متمایز می سازد. وجود فضاهای آموزشی متنوع شامل کلاس های نظری، آتلیه های مخصوص، کارگاههای آموزشی مختص رشتههای مختلف، کتابخانه تخصصی، سایت کامپیوتر، اطاق اساتید، فضاهای اداری و خدماتی، فضاهای مناسب جهت برگزاری نمایشگاه های فرهنگی و هنری از جمله امکانات زیرساختی این دانشکده می باشد. با اضافه شدن فاز دوم این دانشکده، مساحت آن به حدود ۱۴۰۰۰ متر مربع بالغ خواهد شد.
دانشجویان دانشکده معماری و هنر امکان دسترسی به مشاورههای تحصیلی و تسهیلات پژوهشی و رفاهی را در اختیار دارند. دورههای تحصیلی شامل کارگاه های عملی، تجربهاندوزی، بحث و گفتگوی علمی، مناظره با مسئولان، اساتید، مشاوران فنی یا هنری است. برگزاری نمایشگاههای هنری در فضای دانشکده با حمایت ریاست و مدیریت فرهنگی دانشکده، فرصتی مناسب برای ارائه آثار دانشجویی، بحث و تبادل نظر علمی و همچنین تعامل علمی و اجتماعی میان دانشجویان و اساتید گروه های مختلف آموزشی، پدید می آورد.
نمای ورودی دانشکده معماری و هنر
نمای داخلی دانشکده معماری و هنر
تاریخچه
هسته ی اولیه دانشکده معماری و هنر دانشگاه گیلان در سال ۱۳۶۷با فعالیت گروه معماری در مقطع کاردانی و با ظرفیت ۲۵ دانشجو، در داخل دانشکده فنی شکل یافت. در سال ۱۳۷۳ دوره کارشناسی ارشد پیوسته ی معماری در آغاز گردید؛ همچنین گروه معماری در سال ۱۳۷۶ مبادرت به راه اندازی دوره ی پیوسته کاردانی به کارشناسی ارشد نمود.در سال ۱۳۷۸ بنا بر سیاست های وزارت علوم دوره ی کارشناسی ارشد پیوسته به فعالیت خود خاتمه داد و اولین دوره کارشناسی معماری کار خود را شروع نمود.
گروه معماری در اواخر سال ۱۳۷۹ با عنوان دانشکده معماری و هنر از زیر مجموعه دانشکده فنی و مهندسی خارج شد و با هدف راه اندازی رشته های هنر فعالیت مستقل خود را آغاز نمود. برنامه توسعه دانشکده معماری و هنر با راه اندازی دوره ی مهندسی شهرسازی در سال ۱۳۸۳ ، رشته ارتباط تصویری در سال ۱۳۸۴ ؛ نوازندگی سازهای ایرانی در سال ۱۳۸۵، رشته نقاشی در سال ۱۳۸۶، راه اندازی مقطع کارشناسی ارشد در رشته معماری در سال۱۳۸۷و همچنین دو گرایش برنامه ریزی منطقه ای و برنامه ریزی شهری از رشته شهرسازی در سال های۱۳۹۰ و ۱۳۹۴، فعالیتهای آموزشی خود را توسعه داد. راه اندازی مقطع دکتری رشته شهرسازی، مقطع کارشناسی ارشد طراحی شهری و همچنین مقطع کارشناسی پژوهش هنر از جمله برنامه های توسعه ای در دست اقدام در دانشکده معماری و هنر می باشند.
رؤسای دانشکده از ابتدای تأسیس تاکنون
- دکتر حمزه غلامعلی زاده ۱۳۸۰-۸۱
- دکتر نورالدین عظیمی، ۱۳۸۱-۱۳۸۵
- دکتر سید یوسف امیری،.۱۳۸۵-۱۳۹۲
- دکتر طاهر وحیدی،۱۳۹۲-۱۳۹۵
- دکتر امیر رضا کریمی آذری، ۱۳۹۵-۱۳۹۶
- دکتر نورالدین عظیمی، ۱۳۹۶- تا کنون
ساختار سازمانی: