برگزاری جلسه گفت و شنود با هنرمند معاصر ایران مقیم آلمان و برگزاری نمایشگاه آثار برگزیده ی دانشجویان گروه نقاشی

27 10 2018
کد خبر : 4049862
تعداد بازدید : 28

گروه نقاشی در تاریخ 30 مهرماه 1397 میزبان هنرمند ایرانی ساکن آلمان آقای کانی علوی بود. کانی علوی در سال 1336 در شهر لاهیجان متولد شد و در سال 1358 به آلمان غربی (شهر برلین) مهاجرت نمود. وی تحصیلات هنریِ اولیة خود را برای مدت شش سال نزد پروفسور فوسمان، و سپس نزد پروفسور کیم­مِر در قسمت گرافیک دیزاین و معماری داخلی به انجام رسانید و سپس در نقطه­ای در مرز آلمان غربی و شرقیِ سال­های دهة هشتاد میلادی به نام چک­پون چارلی که تنها چندین با متر با دیوار معروف برلین فاصله داشت، در خانه­ای که آتلیة او نیز محسوب می­شد، اقامت گزید. این نقاش ایرانی همزمان با برچیده شدن دیوار در سال 1989 ایدة نقاشی روی دیوار را با کمک 118 نقاش اجرا نمود که ماحصل کار، 105 نقاشی بر روی حدود 1300متر از دیوار 186 کیلومتری برلین بود. سهم وی از این تعداد، دو اثر معروف بود که یکی به مقر سازمان ملل متحد در نیویورک منتقل گردید. داستان انتقال این اثر، خود داستانی است. پس از اتحاد دو آلمان، وی و بقیة نقاشان با تشکیل انجمنی هنری (East Side Gallery) در برابر تخریب کاملِ دیوار مقاومت نمودند. کار به دادگاه فدرال کشیده شد و در نهایت دولت آلمان با اصرار نقاشان، مجبور به حفظ بخشِ نقاشی­شدة دیوار گردید که امروزه یکی از جذابیت­های شهر برلین محسوب می­شود و به شکلی باورنکردنی حدود چهار میلیون گردشگر را سالانه به خود جذب می­کند. کوفی عنان رئیس اسبق سازمان ملل متحد به هنگام بازدید از دیوار در سال 1997، با انتخاب یکی از دو اثر پرمعنای این نقاشِ گیلانی، آن را به عنوان هدیه­ای از طرف رئیس پارلمان آلمان دریافت نمود که منجر به انتقال این اثر هشت تُنی به محوطة سازمان ملل متحد در نیویورک گردید.

همچنین در این روز نمایشگاهی از آثار برگزیده‌ی آرشیوی دانشجویان نقاشی در طبقه همکف برگزار شد. این نمایشگاه به مدت یکماه برای بازدید دانشگاهیان ادامه خواهد داشت.

خبر های مهم

ناشر الأصول

16 07 2023

جلسه مشترک همکاری‌های دوسویه دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور

بسمه تعالی جلسه مشترک همکاری‌های دوسویه دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور به‌صورت آنلاین با حضور آقای دکتر حسین عابددوست ریاست دانشکده هنر و معماری، خانم دکتر طیبه عزت‌اللهی‌نژاد ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و دیگر همکاران ایشان و خانم دکتر نرگس ذاکر جعفری معاون پژوهشی دانشکده هنر و معماری و آقای دکتر مجتبی پوراحمدی مدیر گروه معماری برگزار گردید. در این نشست، ظرفیت‌های موجود و محورهای همکاری مشترک علمی و هنری پژوهشگاه میراث فرهنگی و دانشکده هنر و معماری در حوزه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. برگزاری همایش‌های مشترک، نشست‌های مشترک تخصصی، کارگاه‌ها و سخنرانی‌های علمی، بازدیدهای علمی دانشجویان ازجمله فعالیت‌هایی است که در تفاهم‌نامه مشترک برنامه‌ریزی شده است.    

26 05 2023

موفقیت انجمن های علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری در پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت

آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت با حضور دکتر زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و جمع کثیری از دبیران کل انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور، دبیران اتحادیه‌های علمی دانشجویی در روز سه‌شنبه دوم خرداد ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد که در این جشنواره انجمن های علمی دانشکده هنر و معماری موفق به کسب یک مقام برگزیده و یک مقام شایسته تقدیر به شرح زیر شدند. ضمن قدردانی و سپاس، شایان ذکر است که کمک ها و همیاری همه جانبه جناب آقای حمیدرضا یوسفی ماتک بانی این موفقیت ها بوده. انجمن علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان رتبه برگزیده، بخش نشریه گروه هنر و معماری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت عنوان اثر: مجله شش سوی هنر انجمن علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان رتبه شایسته تقدیر، بخش ویژه گروه هنر و معماری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت عنوان اثر : پویش مردمی آزاد سازی زندانیان جرائم غیر عمد در استان گیلان کسب این موفقیت را به انجمن های علمی دانشکده هنر و معماری تبریک عرض می نماییم.

01 01 2023

اختتامیه اولین مسابقه دانشجویی دانشکده معماری و هنر با عنوان «طراحی سردر ورودی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان»

اختتامیه اولین مسابقه دانشجویی دانشکده معماری و هنر با عنوان «طراحی سردر ورودی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان» پنج دی ماه 1401 در محل تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد. این مسابقه به همت بنیاد خیریه مرحوم دکتر میرجعفر ابریشم چیان در دانشکده معماری و هنر برگزار گردید. برنامه ریزی و اجرای مسابقه توسط کمیته برگزاری متشکل از پنج تن از اعضای هیات علمی گروه معماری صورت گرفت و شرکت در مسابقه به دانشجویان رشته معماری دانشگاه گیلان اختصاص داشت. در این مراسم دکتر عابددوست ریاست دانشکده معماری و هنر به آثار مثبت اعتماد کردن و میدان دادن به جوانان هنرمند ایرانی اشاره نمودند و نمونه های شاخصی از این موضوع را برشمردند. در ادامه مراسم نماینده بنیاد ابریشم چیان آقای محمد قدیمی که هزینه های مالی مسابقه را بر عهده داشتند به ایراد سخنرانی پرداختند. همچنین، کمیته برگزاری مسابقه ضمن ابراز قدردانی از نیت خیر و اعتماد کارفرمای گرامی پروژه نسبت به دانشجویان معماری دانشگاه گیلان، آمادگی خود را برای برگزاری مسابقات معماری در سطح دانشگاه و فراتر از آن اعلام نمود. در این مراسم از برندگان اول تا سوم و همچنین تمامی شرکت کنندگان در مسابقه، تقدیر به عمل آمد و آثار دانشجویان برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شد. شایان ذکر است طرح برگزیده، به عنوان سردر دانشکده ادبیات و علوم انسانی در محل ورودی این دانشکده اجرا خواهد شد.