تألیف کتاب هویت در معماری توسط دکتر کریمی آذری

کتاب «هویت در معماری» تألیف کتر امیررضا کریمی آذری استادیار  و سر پرست دانشکده معماری و هنر دانشگاه گیلان و مهسا صفرنژاد توسط انتشارات دانشگاه گیلان منتشر شد.

نبود رابطه منطقی بین کالبد شهر و عناصر سازنده هویت، یک مسئله عام در شهرهای امروزی است و با توجه به فرآیند جهانی­شدن و تاثیر آن بر مقوله­های اجتماعی، فرهنگی و همچنین معماری و شهرسازی، حفظ هویت در طراحی محیط ساخته­ شده و تلاش در جهت تجلی آن در بناهای امروزی از مهم­ترین اهداف طراحان در معماری است. چرا که فرآیند جهانی­شدن امکان هویت‌یابی بومی و توجه به اهمیت معماری بومی را کاهش داده و تاثیر مکان­ها را در شکل­ دهی به هویت فردی و اجتماعی جوامع کم­رنگ کرده است و نوعی بحران هویت و معنا در معماری معاصر ایجاد کرده که موجب عدم اعتماد به نفس و عدم تعلق به مکان و به طور کلی کاستی­های روان­شناختی در شهروندان شده­است. لذا بررسی و ارائه راه­کارهایی که تا حدودی بتواند از تاثیرات منفی هر چه بیشتر آن در زمینه معماری و شهرسازی بکاهد، امری مهم می­ نماید. از طرفی با توجه به اینکه مبانی نظری تدوین­ شده و دسته­ بندی شده ­ای در معماری به خصوص در زمینه هویت برای دانشجویان و طراحان وجود ندارد، لذا کتاب حاضر اقدامی با هدف فراهم آوردن زمینه ­ای برای جبران این کمبود و بیان چشم ­اندازی از بحران معماری امروزی شهرها و شناسایی عناصر و مولفه­ های هویت و ارائه راه­کارهایی احتمالی جهت ایجاد بستر مناسبی برای رسیدن به معماری و در نهایت شهرهایی با اصالت و هویت بومی است.