برگزاری جلسه گفت و شنود با هنرمند معاصر ایران مقیم آلمان و برگزاری نمایشگاه آثار برگزیده ی دانشجویان گروه نقاشی

گروه نقاشی در تاریخ 30 مهرماه 1397 میزبان هنرمند ایرانی ساکن آلمان آقای کانی علوی بود. کانی علوی در سال 1336 در شهر لاهیجان متولد شد و در سال 1358 به آلمان غربی (شهر برلین) مهاجرت نمود. وی تحصیلات هنریِ اولیة خود را برای مدت شش سال نزد پروفسور فوسمان، و سپس نزد پروفسور کیم­مِر در قسمت گرافیک دیزاین و معماری داخلی به انجام رسانید و سپس در نقطه­ای در مرز آلمان غربی و شرقیِ سال­های دهة هشتاد میلادی به نام چک­پون چارلی که تنها چندین با متر با دیوار معروف برلین فاصله داشت، در خانه­ای که آتلیة او نیز محسوب می­شد، اقامت گزید. این نقاش ایرانی همزمان با برچیده شدن دیوار در سال 1989 ایدة نقاشی روی دیوار را با کمک 118 نقاش اجرا نمود که ماحصل کار، 105 نقاشی بر روی حدود 1300متر از دیوار 186 کیلومتری برلین بود. سهم وی از این تعداد، دو اثر معروف بود که یکی به مقر سازمان ملل متحد در نیویورک منتقل گردید. داستان انتقال این اثر، خود داستانی است. پس از اتحاد دو آلمان، وی و بقیة نقاشان با تشکیل انجمنی هنری (East Side Gallery) در برابر تخریب کاملِ دیوار مقاومت نمودند. کار به دادگاه فدرال کشیده شد و در نهایت دولت آلمان با اصرار نقاشان، مجبور به حفظ بخشِ نقاشی­شدة دیوار گردید که امروزه یکی از جذابیت­های شهر برلین محسوب می­شود و به شکلی باورنکردنی حدود چهار میلیون گردشگر را سالانه به خود جذب می­کند. کوفی عنان رئیس اسبق سازمان ملل متحد به هنگام بازدید از دیوار در سال 1997، با انتخاب یکی از دو اثر پرمعنای این نقاشِ گیلانی، آن را به عنوان هدیه­ای از طرف رئیس پارلمان آلمان دریافت نمود که منجر به انتقال این اثر هشت تُنی به محوطة سازمان ملل متحد در نیویورک گردید.

همچنین در این روز نمایشگاهی از آثار برگزیده‌ی آرشیوی دانشجویان نقاشی در طبقه همکف برگزار شد. این نمایشگاه به مدت یکماه برای بازدید دانشگاهیان ادامه خواهد داشت.